Commons:Esittely

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:First steps and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:First steps and have to be approved by a translation administrator.
Puzzly (RTL).svg
Wikipediaa kuvittamaan
Opas sisällön lisäämiseen Wikimedia Commonsiin

Mikä on Wikimedia Commons?

Kymmenien miljoonien tiedostojen Wikimedia Commons on yksi suurimmista verkossa olevista mediapankeista. Commons sisältää yleissivistäviä kuvia, videoita ja äänitiedostoja, joita käytetään Wikipediassa ja muissa Wikimedia-säätiön projekteissa. Kaikki Commonsin teokset on lisensoitu avoimilla lisensseillä. Tämä merkitsee sitä, että kuka tahansa voi vapaasti käyttää ja jakaa niitä maksutta mihin tahansa tarkoitukseen, kun noudattaa lisenssien sääntöjä. Yleisimmin vaaditaan alkuperäisen tekijän mainitseminen ja teoksesta tehdyn uuden teoksen lisensoiminen samoin ehdoin.
Wikimedia Commonsin etusivu

Miksi tiedostojen lisääminen Wikimedia Commonsiin kannattaa?

Kuvittele maailma, jossa jokainen ihminen voi vapaasti jakaa kaiken tiedon. Sinun osallistumisesi on osa sitä. Kun jaat kuviasi ja muita tiedostoja tai kuvitat Wikipediaa niillä, teoksiasi voivat nähdä tuhannet, jopa sadat tuhannet ihmiset eri puolilla maailmaa. Olet mukana rakentamassa yhteistä varantoa, joka tavoittaa vielä laajemman yleisön. Wikimedia Commonsin aineistoa käyttävät verkkosivustot, uutismedia, bloggaajat, taiteilija, elokuvantekijät, opettajat ja monet muut.Puzzly puzzled.svg
Valmiina aloittamaan
Wikimedia Commons?
Shortcuts
This project page in other languages: